Jedz roślinnie i ciekawie z Alpro!

ByDaniel

Jedz roślinnie i ciekawie z Alpro!

W dzisiejszych czasach produkty diety wegańskiej stają się coraz bardziej popularne. Firma Alpro pokazuje, jak w prosty sposób włączyć je do codziennego żywienia i budować zdrowe nawyki. 

Popularne napoje roślinne 

Alpro rozpoczęło swoją działalność już w latach 80., produkując mleko sojowe, które z czasem stało się flagowym produktem firmy. Z czasem zaczęły pojawiać się kolejne produkty na bazie migdałów i kokosa. Stanowią one zdrową i smaczną alternatywę dla mleka krowiego, którą mogą się cieszyć osoby z nietolerancją laktozy, na dietach eliminacyjnych lub po prostu ci, którzy mają ochotę na nowe smaki. 

Wszechstronne, smaczne produkty 

Napoje roślinne Alpro mogą być ciekawym uzupełnieniem porannej owsianki lub smoothie. Warto spróbować napojów z serii Barista, stworzonych, by każda kawa smakowała jak z kawiarni. Nadają się one do podgrzania lub spienienia. W ofercie znajduje się jednak znacznie więcej. W sklepach dostępne są także inne produkty Alpro, takie jak roślinne alternatywy dla śmietany i jogurtu, a nawet desery. Ich podstawą mogą być różne rodzaje orzechów, soja, a nawet kokos. Opakowania różnią się wielkością, dzięki czemu mogą świetnie sprawdzić się zarówno w krótkiej podróży, jak i jako produkt dla całej rodziny. Wszystko po to, by można było wybrać najlepszy smak i dopasować go do ulubionych przepisów. 

Dobre dla zdrowia i planety

Roślinne alternatywy są doskonałym rozwiązaniem dla osób, które z różnych względów nie chcą lub nie mogą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego. Napoje Alpro są fortyfikowane wapniem i witaminami, a niektóre z nich zawierają żywe kultury bakterii, wspomagające trawienie. Produkty Alpro są więc wartościowym uzupełnieniem zróżnicowanej diety. Wybierając napój roślinny Alpro dla dzieci nie trzeba rezygnować z ulubionej białej kawy, ale można w prosty sposób obniżyć spożycie węglowodanów i tłuszczu. Co ważne, wegańskie alternatywy są mniejszym obciążeniem dla środowiska niż tradycyjne mleczarnie. Do ich produkcji wykorzystuje się także znacznie mniej wody. 

About the author

Daniel administrator